Warming up

warming up kinesist ranst

Dit warming-up schema heb ik ontworpen voor BBC Oxaco Boechout. Ik vind dit een goede combinatie van 3 zaken, core activatie, cardiaal ritme en mobiliteit. Je zou soepel, wakker en “geactiveerd” aan je uitdaging beginnen.

Normaliter zou dit een goede wake up call voor je lichaam moeten zijn vooraleer je aan je inspanning begint. In theorie zit er alles in van zijwaarts buigen, roteren, buigen en strekken zonder je lichaam te vermoeien.

Een warming up is zeer goed om in de juiste stemming, mood, intensiteit te geraken. Letsels kunnen steeds voorkomen en deze oefeningen gaan je niet tegen alle letsel beschermen. Toch kunnen ze je sportervaring positief beïnvloeden waardoor je beter presteert/meer blijft sporten.

Laat me weten wat je ervan vindt!

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.