Gewicht verliezen op gezonde manier?

Volgens HLN start je je dag met eieren, kip, noten, fruit en griekse yoghurt als optimaal ontbijt om gewicht te verliezen. Ik ben daar totaal niet mee akkoord, niet omdat ik verstand heb van gewichtsverlies, maar wel omdat ik van gezondheid meer een meer begin te snappen.

Ik ben met 2 zaken akkoord, ik vind noten en fruit geweldig om de dag mee te starten. Ik zou er verder havermout, geplette zaden (met vijzel), pindakaas en groenten aan toevoegen. Persoonlijk vind ik moeilijk om ‘s ochtends al bezig te zijn met groenten, dus ik zie liever zoete aardappel als tussendoortje verschijnen dan al spinazie te zitten eten bij het ontbijt. Dat is mijn visie althans.

De 3 andere zaken zijn laag in calorieën, maar hoog in cholesterol. Eieren en kip scoort tegenwoordig vaker en vaker hoog op bloedvat-verlammende stoffen, deze stoffen zorgen na het eten ervoor dat je bloedvaten verstarren in plaats van flexibel en gezond te blijven.

Dus denk aan je cholesterol en probeer geen dierlijk product zoals ei en kip ‘s ochtends al te consumeren.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.